Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкрита е високотехнологична лаборатория за марихуана край Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Полицията разби високотехнологична лаборатория за марихуана край Пазарджик. Задържан е 36-годишен мъж от град Септември.

Нарколабораторията е добре маскирана в изоставена промишлена сграда в края на града. Съоръжението е отлично оборудвано с висока технология. Едното от помещенията е било обособено за оранжерия за отглеждане на марихуана, а останалата част от сградата е била пригодена за обработка и пакетиране на продукта до степен "годно за пазара". Според антимафиотите наркофабриката разполага с най-съвременна техника за напояване, контрол на влажността, осветление, сушилня, нарязване и пакетиране на готовата продукция. Конфискувани са пет килограма марихуана, готова за пазара. В хода на акцията са претърсени няколко жилища в Пазарджик и Септември. Оттам са иззети  38 незаконно притежавани малокалибрени патрона, голям брой мобилни телефони и няколко компютърни конфигурации. Разследването продължава под наблюдението на Пазарджишката окръжна прокуратура.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.