Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Лин Търнър: Най-хубавите неща в живота ми са шанс от съдбата

Най-хубавите неща в живота ми са шанс от съдбата.
Това каза специално за Радио София легендарният вокал на "Rainbow" и "Deep Purple" Джо Лин Търнър. Той е в България, за да подкрепи благотворителна кауза за борба с трафика на деца и жени по целия свят.

Професионалната кариера на американския хард-рок певец Джо Лин Търнър започва през 1976 година с американската група "Фанданго". След като издава четири албума с "Рейнбоу", през 1990 година става вокал на "Дийп Пърпъл", след като Иън Гилън я напуска за периода до 1992 година. С "Дийп Пърпъл" издава албума "Slaves & Masters". Присъединяването му към "Рейнбоу" е шанс от съдбата, който получава съвсем случайно: Един ден просто получих телефонно обаждане за прослушване от Ричи Блекмор от "Rainbow" и от тогава започнах работа с тях.  Имах много голяма нужда от тази работа.“

Добрата новина за всички негови фенове е, че съвсем скоро те ще имат шанса да го срещат по бургаските улици, тъй като музикантът планира да си закупи жилище в България. Много искам да си купя къща в Бургас. Запознат съм с историята на България. Страната ви винаги се е опитвала да си стъпи на краката и когато това се случи, се появява някоя нова сила, която иска да я завладее. Но това, което не могат да вземат е прекрасния климат - топлото лято, прохладната пролет, реките…Но това, в което вярвам е, че България тепърва ще предложи много неща на света.

Повече за бъдещите проекти на големия музикант - чуйте от разговора му с Петя Зунгорлиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Софийски подлез до Централна гара, превърнат от бездомници в спалня

Кметът Момчил Даскалов: Добри са подлезите, през които минават хора

Подлезът до Централна гара продължава да е язва. За да стане по-приветливо място, то трябва да се обживи и поддържа. Пространството около ротондата и подстъпите към трамваите може да стане привлекателно и за бизнес, и за инвеститори, но трябва да има човекопоток. Това коментира пред БНР-Радио София Момчил Даскалов, кмет на район..

публикувано на 04.06.24 в 10:08

Лечението с антибиотик след ухапване от кърлеж не е задължително

В този епизод водещ специалист по клинична лаборатория пояснява трябва ли да пием с антибиотик веднага след ухапване от кърлеж , дори след като сме установили с лабораторно изследване, че кърлежът е заразен? Ще научите още как да разчитаме правилно резултатите от различни лабораторни изследвания и как се формират референтните стойности? З ащо не..

публикувано на 04.06.24 в 09:28
Снимки: Студио

Проектът за Предгаровото пространство ще обживи северните райони на София

Районът около софийската Централна жп гара ще бъде преобразен в следващите години. Автомобилите "ще се потопят" под земята, а пешеходците ще излязат от неприветливите подлези и ще се движат на ниво терен . Предвижда се облагородяване на публичната среда – обособяване на площади, зелени пространства, изграждане на концертен комплекс ...

публикувано на 04.06.24 в 09:14

Топло, но дъждовито. В София - до 26°

През страната ще премине студен атмосферен фронт. От запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност . Ще има краткотрайни валежи , придружени с гръмотевици, на повече места в Западна и Централна България, където ще има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. В Източна България валежите ще са през нощта срещу..

публикувано на 04.06.24 в 07:20

41 младежи лишени от родителска грижа получават помощ

"Училище за работа" 2024 стартира на 5 юни 2024 г., за да даде възможност на 41 младежи, лишени от родителска грижа да се потопят в реалната работна атмосфера и да усвоят ценни умения за самостоятелния живот, който им предстои след навършване на пълнолетие. Организатор на програмата е "Фондация "Подарете книга". Повече за нейното ново издание и..

публикувано на 03.06.24 в 18:23

Демографска пустиня ли е страната ни?

Превръща ли се България в демографска пустиня? Увеличават ли се и с колко населените места у нас с население до 10 души на квадратен километър? Как може да се смекчат негативите от свръх концентрацията на населението в няколко града от страната и да се съживят селските райони? Подробности разказа доц. Николай Цеков от Институтът за изследване на..

публикувано на 03.06.24 в 15:38

Пилот, ветроходец, пчелар, писател. В кое ли не е добър Йордан Колев?

След пътеписа "От Рио до Кейптаун" (2017) и романите "Кацането" (2019), "Лабиринт" (2021) и "Пазителят и кобрата" (2023) Йордан Колев се завръща към любимото си занимание – разказите. Най-новата му книга носи заглавието "Двойното дъно на пилотския куфар". По думите на акад. Владимир Зарев, сборникът ни докосва, вълнува, изпълва ни с..

публикувано на 03.06.24 в 15:28