Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три тежки инцидента белязаха днешния ден в Благоевградско

Семейство възрастни хора изгоряха в дома си в санданското село Виногради, а четирима души пострадаха при две катастрофи на АМ „Струма“

Снимка: БГНЕС

Семейство възрастни хора изгоряха в дома си в санданското село  Виногради, а четирима души пострадаха при две катастрофи на АМ „Струма“. 

Сигналът за горяща къща е подаден  сутринта около 7 часа.  Пристигналите на място два пожарни екипа само са констатирали смъртта  на двамата съпрузи.  Възрастната жена се е опитала да се спаси, но почти на прага огънят я е погълнал. Пожарът е  унищожил почти цялата им къща.  Причините  са в  процес на установяване.

Четирима души са ранени при две катастрофи, станали почти по едно и също време  на  автомагистрала „ Струма“ в отсечката между Дупница и Благоевград. Малко след 15 часа два леки автомобила са се ударили в района на  село Джерман. Едната кола е със софийска регистрация, в другата са пътували  румънски граждани.  Тримата пострадали са  транспортирани към болницата в Дупница.  По първоначална информация няма опасност за живота им.По същото време лек автомобил  с кюстендилска регистрация е  самокатастрофирал на магистралата, малко след  отклонението за  Рилския манастир. Бременна жена, пътуваща в автомобила, е лека порезна рана на крака .  От областната дирекция на МВР в Кюстендил съобщават, че няма  затруднения в движението по магистралата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.