Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен заловиха двама мъже, направили опит да източат пари от банкомати

Снимка: БНР

В Плевен заловиха двама мъже, направили опит да източат пари от банкомати в града. След обиск в домовете на 35-годишен плевенчанин и 31-годишен мъж от София са иззети компютри и харддиск, които се предполага, че са използвани за престъпления.

Двамата са с мярка "парична гаранция" от по 500 лева.

През септември миналата година е получен сигнал за техническо устройство, поставено на банкомат на фасадата на банка на улица "Васил Левски" в Плевен. Веднага е образувано досъдебно производство, към този момент срещу неизвестен извършител.

В хода на разследването се стига до двамата мъже от Плевен и София, само 35-годишният плевенчанин е познат на полицията, той е осъждан. Извършени са претърсвания в Плевен и София.

От апартамента на 35-годишен плевенчанин е иззет един таблет и външен харддиск. От апартамента на 31-годишен столичанин са иззети два преносими компютъра с четири флаш памети. Опитали се да разберат информацията, да източат информацията и да я съхранят евентуално да я използват за източване на финансови средства от карти, но това е предмет на доказване, заяви говорителят на МВР Марияна Цветкова.

Наказанието при доказване на вина е от една до осем години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.