Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен спря обществена поръчка за сметосъбиране

Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен Георг Спартански прекрати обществена поръчка за събиране и извозване на твърди битови отпадъци от населените места в общината.

Поръчката е със срок от 5 години, след подписване на договор с избрания изпълнител и е на стойност близо 15 милиона лева. Кметът Спартански ще сезира прокуратурата по случая заради обвинение, по думите му, в служебно престъпление. 

Участници в процедурата са "Титан груп" и "А.С.А." - България. В хода на работата на комисията, съставена от шестима общински експерти и един представител на Агенцията по обществени поръчки, се установява, че липсват страници от документацията на "А.С.А." - България, поради което фирмата не е допусната до отваряне на ценовата оферта. Член на комисията от Агенцията обаче твърди, че тези страници са били налице и подписва протокол "с особено мнение".

Становище до Агенцията за обществени поръчки подготвят експертите от Общината, а Спартански ще сезира прокуратурата, защото според него, "особеното мнение" на този експерт по същество представлява обвинение в служебно престъпление.

Останалият единствен участник – "Титан груп", е оценен от комисията с 40 от 100 възможни точки. Кметът прекрати процедурата, защото според тази оценка на комисията, ако се сключи договор с "Титан груп" като изпълнител, няма да се постигне най-оптималното съотношение между качеството на изпълнение на услугата и нейната цена. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.