Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът гледа делото за убийството на крадеца на царевични кочани

Снимка: БГНЕС

В Окръжен съд - Пазарджик започва делото срещу кметски син и още двама негови приятели за убийство. 44-годишният Йордан Асенов, с прякор Гочето,  беше убит в село Братаница заради кражба на царевични кочани от кметската нива.

Йордан Асенов изчезна през декември 2015-та година, след като  синът на кмета на Братаница Васил Спасов и още двама негови приятели заварили Гочето да краде с децата си кочани от царевица.  Последвала наказателна акция с юмруци, при която децата на 44-годишният мъж, момиче на 12 години и момче на 6 години, се уплашили и избягали. Оттогава баща им бе в неизвестност. След двумесечно издирване, трупът на Йордан Асенов бе открит в напоителен канал с видими следи от насилие. Разследването установи, че преди да бъде убит, Гочето е престоял в стопанска постройка в землището на село Ляхово. Според обвинението убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

От седем месеца Васил Спасов и Георги Николов са с постоянна мярка „задържане под стража“. Третият обвиняем - Илиан Найденов, е с парична гаранция от 3 хиляди лева. Делото стартира с четири последователни заседания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.