Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радиокафе на гости близо до София

Калоян Илиев, кмет на Ихтиман: Цената на успеха е лишения от лично време и от семейството

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Снимка: facebook/ община Ихтиман
Община Ихтиман има нисък процент на безработица и невероятен нов облик. Тук хората са изключително гостоприемни, усмихнати и не забравят местните традиции.

Как се справя с проблемите на общината, какви трудности е срещнал при управлението си от 2011 г. до днес? Какви европейски проекти е спечелила и реализира община Ихтиман и на каква стойност? Как живеят хората в ихтиманската котловина, какви са бъдещите планове за развитие, перспективите и предизвикателствата пред един млад кмет и каква е цената на успеха? За всичко това разказва кметът на община Ихтиман Калоян Илиев.

Водещата и кметът на община Ихтиман Калоян Илиев

Водещата Анелия Торошанова и зам.-кметът Георги Илиев
Георги Илиев - зам.-кмет по образование, спорт, социални дейности и култура

Какви са предизвикателствата пред образованието и възпитанието на децата в община Ихтиман. Приобщаването на децата и тинейджърите към спорта и ролята на спорта във възпитателния процес. Традициите, празниците и културните обичаи в общината през погледа на Георги Илиев – заместник кмет по образованието, спорта, социалните дейности и културата.


Водещата и зам.-кметът Тони Кацаров
Тони Кацаров - зам.-кмет по строителство, европейски проекти и общинска собственост

За работата по европейски проекти, инвестирането в инфраструктурата, проблемите и предизвикателствата днес в сферата на строителството и съвременната визия на общината.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителна инициатива с кукли-герои

Изработката на кукли не е лесна работа, но когато става въпрсо за благотворителност, отговорността е още по-голяма. Тази година Елиа Атанасова от Ellie art се е заела със задачата да изработи кукли-герои, като 100% от приходите от продажбата отиват в полза на фондация „За нашите деца“ и Animal Rescue Sofia. „Тази година куклите са герои...

публикувано на 07.12.21 в 18:23

„Елхи на таланта“ греят за трета година

Благотворителна, красива и екологична, това накратко е кампанията „Елхи на таланта“ . Тя подкрепя многодетни семейства, както и техните деца, които се занимават с изкуство. Провежда в София и Бургас , като след протичането й се подаряват живи елхи и на двете общини, които след това се засаждат в гората. По инициатива на фондация „Стоян..

публикувано на 07.12.21 в 17:03

Откриват изложбата „Васил Гендов. Живот между театъра и киното“ в ДА "Архиви"

Изложбата „Васил Гендов. Живот между театъра и киното“ ще бъде открита на 7 декември 2021 г., от 17.00 ч., в Изложбена зала „Архиви“ на ДА „Архиви“ на ул. „Московска“ № 5. Експозицията е по случай 130 години от рождението на пионера на българското кино. Целта е не само да отдаде почит на един от основателите на българското филмово изкуство, но..

публикувано на 07.12.21 в 16:49

Чавдар Костов - от Австралия до Северния полюс

7 декември е обявен за Международен ден на гражданската авиация. Дата е призната официално от ООН през 1996 г. Чавдар Костов  е натрупал много летателни часове като пилот на "Боинг 767", "777" и на "Боинг 737". Сега е инструктор в училището за пилоти в Долна баня.  Всеки здрав, образован и сравнително млад човек, който има любов..

публикувано на 07.12.21 в 16:07

България взе участие на международен форум за Куклен театър

Кукленият театър не е само да си играеш с кукли. „Кукленият театър, Театрално образование: необходимост, проблеми, перспективи“ тема на тазгодишния международен форум. Той е организиран от Казахстанския национален университет по изкуствата и най-старата театрална академия РГИСИ – Санкт Петербург. За участието си във форума говорят доц...

публикувано на 07.12.21 в 15:54

No More Many More с нов сингъл - „Помогни ми“ – песен-поезия за времето, в което живеем

„Помогни ми“ се казва новият сингъл на No More Many More, който изезе на 3-ти  декември, с премиера на видеото в YouTube канала на No More Many More.   Музика и текст: Методи Кръстев, аранжимент: No More Many More, Микс и мастеринг: Огнян Кьосовски. Видео - монтаж и пост-продукция: Росица Николова-Chewbacca. Оператори: Александър Наков,..

публикувано на 07.12.21 в 15:41

Проф. Литвиненко: Педиатрите в страната са записани в Червената книга за липсващите видове

Подробности можете да чуете в звуковия файл

публикувано на 07.12.21 в 15:12
Подкасти от БНР