Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Терзиев: Властта няма да направи нищо без обществения натиск, а той може да се види през медиите

БНР Новини
Със Светослав Терзиев коментираме предложението на Съюза на българските журналисти (СБЖ) за законодателни инициативи, свързани с промени в Закона за радио и телевизия.
Защо са необходими те? Защото журналистическият труд трябва да бъде защитен. И тази професия трябва да бъде полезна на обществото, а не на определени властови структури, както се получава напоследък. Държавата ръководи медиите според своите интереси и обществото не получава обективна информация и затова не може да упражни натиск върху нея. Затова и предложенията за защита на журналистическия труд са по няколко направления: да се спре натискът над журналистите от медийният монопол, който се създаде в България и нанесе тежки поражения на журналистите. Да се изсветли финансирането на медиите, така че обществото да може да контролира. Ние съзнаваме, че един закон не може да доведе до сериозни промени, затова предлагаме промени в различни закони и се надяваме да бъдем чути.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.