Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Светослав Овчаров: Простите истини са най-опасни

Снимка: БТА

Два дни след Националния празник, в който отбелязваме Независимостта на България, в „Мрежата“ ви даваме два нестандартни погледа към празниците. Правим го с режисьора и сценарист проф. Светослав Овчаров и доц. Любомир Георгиев от Народната библиотека. С тях говорим за това какво е празник и откъде идва усещането за него.
За медиите и изкуството в процесите на създаване на принадлежност. За хумора и намигването, които могат да ни запазят от това „да се вземем много на сериозно“.
Доц. Любомир Георгиев разказва как е празнувала България през годините своите значими празници и как периодичният печат ги е отразил. Ще чуете и интересни цитати от вестник „Пряпорец“, който отбелязва Независимостта на България в годината на случването ѝ. С него говорим и за забранените и наложените празници и полюсите да искаш да празнуваш нещо, защото вярваш, и някой да ти налага да празнуваш или да не празнуваш.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.