Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Магическият реализъм“ на политическите послания у нас

БНР Новини

В „Мрежата“ с Мария Спирова и политолога Георги Киряков ще се опитаме да тълкуваме „Магическият реализъм“ на политическия живот у нас тези дни. В този „Магически реализъм“ обаче, не припознаваме Маркес, а Карл Попър според когото „Магическия реализъм“ е начин да се фалшифицира един драстично неистинен свят. Пренесено в нашия днешен контекст този свят е изпълнен с мистериозни кандидати, дългоочаквани дати, парадоксални решения, удобни конкуренти и безвкусни изненади. Защо България има двама кандидата за генерален секретар на ООН? Това е големият провал на българското правителство, лоша игра и лош тактически ход, и това по никакъв начин няма да помогне на България – каза Георги Киряков.
Относно забавилата се кандидатура за президент на ГЕРБ Георги Киряков коментира: Това е в контекста на българския публичен живот – игра тип „Биг Брадър“ – да разиграем скандални действия, за да видим кой-как ще реагира.
Не може да има избори без кандидат. Манджата е тотално пресолена и трябва да се хвърли. Защото основното послание, което това излъчва е, че изборите нямат значение. Че гражданите са абсолютно декоративни, че се връщаме в една система, в която народът е популация и е излишен за демокрацията, която всъщност я няма. Това е тактика на тоталното замайване на електората. – допълни Мария Спирова. Коя е най скандалната кандидатура за президент и какъв е шансът на националистите да спечелят гласове? Чуйте анализа и коментара на колегата Мария Спирова и политолога Георги Киряков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.