Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постигнато е извънсъдебно споразумение по делото за "Университета Тръмп“ - 25 милиона долара

Автор:
Доналд Тръмп
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп се съгласи да плати 25 милиона долара, за да уреди извън съда исковете на студенти от Ню Йорк и Калифорния, които твърдят, че са били подведени от бизнес университета, носещ неговото име, в периода от 2005 до 2011 година.

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман обяви извънсъдебното споразумение за голяма победа за ощетените над 6 000 „жертви на измамния университет“. Адвокатът на Тръмп Дейвид Петрочели беше категоричен, че клиентът му не признава вина:

Както всички знаем, избраният за президент господин Тръмп е боец и затова толкова много хора гласуваха за него. Той имаше много твърда нагласа към това дело, но пожела да остави настрана личния си интерес и да посвети енергията и таланта си в борбата за всички американци.

Делото за „Университета Тръмп“ трябваше да започне по същество в края на този месец. С уреждането му Тръмп си спестява публични неприятности в началото на мандата си, но може да нахъса ищците по другите десетки дела, които се водят срещу него, отбелязва Би Би Си.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.