Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраниха от длъжност директора на горското стопанство в Петрич заради груби нарушения

Снимка: Радио ВИДИН

Директорът на горското стопанство в Петрич Стоян Дъгалов е уволнен за груби нарушения при снабдяването на населението  с дърва за огрев по време на предизборната кампания за президентските избори и за прикриване на незаконна сеч в особено големи размери.

Близо 300 жители са  били  превилигировани с евтини дърва без да са в списъците на нуждаещи се и социално слаби хора, заяви директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов:

Има неправилно изготвени технологични планове на сеч дървета без марка, както и доста количество незаконно отсечена дървесина.

Тази сутрин в недоволството се включиха и жителите на ромската махала в Петрич, които се заканиха  да блокират пътя за Кулата, ако 80-те крайно нуждаещи се семейства  не получат дърва за огрев.

Считано от утре директорът на горското стопанство е отстранен от работа, а днешния сигнал от страна на ромите, че ще блокират пътя, не е причина за освобождаването, допълни Дамянов, който обясни още, че събраните доказателства за нарушенията ще бъдат предадени на прокуратурата, както и че на немалко служители от горското стопанство в Петрич предстои да бъдат наложени дисциплинарни наказания. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.