Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гл. комисар Николай Николов: Спасителни екипи продължават да издирват хора под развалините в Хитрино

Снимка: БГНЕС

Спасителните екипи продължават да издирват хора под развалините на срутените сгради в Хитрино. Това обяви пред "Хоризонт" директорът на националната пожарна главен комисар Николай Николов:

12 души - живи, успяха да извадят нашите момчета. Дано имат късмет да намерят още живи хора. Проверяваме всеки един сигнал за хора под развалините. Нямаме конкретни данни, но проверяваме всеки сигнал. Доста са къщите, които трябва да претърсим. Не мога да кажа колко точно са сринатите. В общи линии всичко около периметъра на взрива е унищожено, включително Районното полицейско управление, жпгарата. Много разрушения има.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Трагедията в Хитрино

Седем души са загинали, а 29 са били ранени при експлозия на цистерни с пропан-бутан в шуменското село Хитрино рано тази сутрин, след като товарен влак дерайлира в района на гарата, съобщиха за БНР от МВР. По данни на полицията експлозията е..

обновено на 10.12.16 в 19:24

Вече са осигурени необходимите количества кръв за МБАЛ - Шумен

От Министерството на здравеопазването събощиха, че вече са осигурени необходимите количества кръв за Шуменската болница. Всички кръвни центрове в страната са мобилизирани да изпращат в Шумен още кръв, ако е необходимо, съобщи за "Хоризонт"..

обновено на 10.12.16 в 12:42

Влаковата композиция, която причини взрива в Хитрино, е на частния превозвач "Булмаркет"

Влаковата композиция, която причини взрива на гарата в Хитрино , е била на частния превозвач "Булмаркет". Дейността ѝ отговаря на изискванията и до момента няма установени сериозни произшествия, свързани с безопасността на извършваните от тях превози. Това..

публикувано на 10.12.16 в 13:01

Екипи на БЧК работят на място в село Хитрино

Медицински екипи на Българския червен кръст (БЧК) вече работят на място в село Хитрино. Пред "Хоризонт" председателят на БЧК Христо Григоров съобщи, че е осигурен санитарен хеликоптер и спасителите от Червения кръст работят заедно с екипите на полицията и..

публикувано на 10.12.16 в 11:29

Евелина Шишманова: Няма замърсяване на въздуха в района на тежкия инцидент в село Хитрино

Концентрацията на въглероден диоксид и въглероден оксид, която беше завишена според първоначалните данни от проверката, извършена със специализирана апаратура в Хитрино, вече е в нормите, съобщи за БНР директорът на шуменската екоинспекция Евелина..

обновено на 10.12.16 в 15:35