Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Докосни с добро

БНР Новини
Снимка: личен архив на Катя Георгиева

Днес в рубриката ни „Непрактично“, в която ви представяме хора, правещи добро и чудеса за други хора, ви разказваме за Катя Георгиева и нейния календар „Докосни с добро“. Това е чуден календар, в който Катя събира 12 истории на свои приятели, които са били докоснати с добро през изтеклата година. Над всяка история има черно-бяла снимка на разказвачите. Идеята е вдъхновена от „мъдрост“, на която Катя попада преди време: „Когато направиш добро – замълчи. Когато ти направят добро – разкажи на всички“. И Катя започва да търси усещането за докосване, когато фокусът не е какво добро „аз“ правя, а какво добро на „мен“ някой е направил.
Защото да виждаме доброто, което ни правят се оказва по-трудно и как Катя събира историите си, както и няколко от тях, прочетени от нея чуйте в цялото интервю.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.