Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Бъндеришка поляна беше даден стартът на зимния сезон в Банско

| обновено на 17.12.16 в 12:44
Банско
Снимка: Кети Тренчева

Официално започна ски-сезонът в българските зимни курорти. На Бъндеришката поляна в Пирин, край Банско беше даден стартът на зимните спортове. Специален гост е олимпийският шампион от Австрия Фриц Щробл
Стотици любители на белите спортове и приключенията се записаха за участие в традиционните игри "Влез в отбора на шампиона“ и "Ловци на съкровища“, използвайки възможността за онлайн регистрация.

Празничните прояви продължават след обяд на площада в Банско с пътуващия кулинарен театър на Ути Бъчваров, артистично огнено шоу и фолклорен концерт. Официалното откриване на сезона е от 18 часа, а преди празничната заря, жителите и гостите ще се насладят на музикалния спектакъл на Калин Вельов и Нина Николина.
От туристическия бизнес в Банско заявиха, че са готови за силен сезон, качествени услуги и непроменени цени. Хотелската база е заета почти на 100 процента. В ски зоната работят около 70 процента от пистите, напълно обновена е и пързалката за зимни кънки. Всички писти са обезопасени, обозначени като сложност, навсякъде има информационни табели за  безопасност. От ПСС призовават любителите на белите спортове да не карат извън обозначените места и да направят планинската застраховка, която им гарантира безплатна помощ при евентуални инциденти.

В Боровец дневните карти за лифтовете днес са само 5 лева, а нощното каране на ски ще е безплатно. Безплатно е и паркирането в общинските паркинги. Повод за многото намаления днес е официалното начало на зимния туристически сезон и навършването на 120 години от обявяването на Боровец за курорт. Освен това, разиграва се лотария със 120 сезонни лифт карти, предстоят също така различни концерти и детски забавления.

Деветкилометрова опашка от коли се е образувала  по пътя от Самоков към Боровец - научи "Хоризонт". Причината е откриването на ски-сезона в зимния курорт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.