Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Актьорът Масур Алфеели: Ще обучаваме български журналисти на хеликоптер

Дубайският Стефан Данаилов: Обичам България

В рубриката ни „Чуждестранни деликатеси“ ви срещнахме с Масур Алфеели, най-успялата Дубайска филмова звезда. Актьорът сподели пред Радио София, че е голям почитател на българската култура. Има и интересни истории от нашата страна, големи приятелства, едното от които е с Иван Кристов - българския "Човек паяк". Алфеели се включва в неговата инициатива "Сто лица на екстремните спортове", като ще съдейства за филмирането, продуцирането и дистрибуцията на клиповете от нея в Арабските обединени емирства. Инициативата включва и обучение на журналисти за реакция при екстремни ситуации на големи височини, например на Бурж Халифа.

Масур Алфеели сподели, че има много български приятели, които възприема по-скоро като роднини, като братя. Той е категоричен, че Българите са добронамерени, гостоприемни, а българската храна е много вкусна.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.