Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нумерологът Милена Иванова - Еа:

Трябва да бъдем много внимателни какво правим през януари, защото това е от кармично значение за следващите 9 години

Милена Иванова - Еа
Снимка: Мартин Момчилов

2017-а поставя ново начало за България и българите. Ще имаме възможност да избираме и да започнем нови начинания.

2017-а ще бъде интересна и вълнуваща година. Ще имаме добрата възможност животът ни да се раздвижи във всички области, каза пред Радио София нумерологът Милена Иванова - Еа. Сборът от номерата в годината (2+0+1+7 = 10) изразено в едноцифрено число е 1, което означава, че започваме нов цикъл и имаме възможност за щастлив избор. Раздвижването, което ни предстои идва от числото 7 в записа на годината и то ще е от изключително голяма важност за България и света. Под зоркото око на числото 7 ще нарасне значението на духовните ценности, дейностите свързани с изкуство и образование ще бъдат много успешни, допълни тя.

За България 2017-а поставя началото на нов 27- годишен цикъл на развитие. На преден план ще са вътрешната и външната политика. Ще имаме добри шансове да отстояваме интересите си и да се пазарим.

Хората с път на живота 2, 6 и 8 могат да очакват една много добра финансова година. 2017-а ще бъде успешна за хората, родени на 1, 10 или 7. По-трудните месеци ще бъдат - февруари, март, август и септември. През тези месеци е желателно да не предприемаме дълги пътувания, да не създаваме конфликти и да отделяме повече внимание на здравето си. Най-критичните дни ще бъдат 14 февруари; 16, 25, 28 април; 7,8, 16, 17, 25, 26 май; 5, 6, 14, 15, 23 и 24 юли;  5, 14, 23, 24 август.

За какво да внимават хората, които се занимават с бизнес и подробна прогноза на годината по месеци може да чуете в звуковия файл.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
чл.-кор.Васил Николов с откритието

Неолитно селище, разделено от булевард

Слатинското неолитно селище - едно от най-големите на Средните Балкани, представено ни от проф.Васил Николов, член-кореспондент на БАН и неговите сътрудници от НАИМ. По средата му минава бул."Шипченски проход": "Животът на селището започва преди 8 хиляди години и продължава 500 години. Всяка къща има пещ, зърнохранилище, всичко без отглежданите..

публикувано на 28.01.23 в 16:00
С Емилия Тончева

Да мислим една крачка напред

В рубриката "Младите легенди" говорим с Емилия Тончева за премиерата на 30 януари на  танцовия пърформънс Shift : "Образованието ми започна от НАТФИЗ, но се възползвах от стипендия в Central Academy of Drama в Пекин. С танци започнах да се занимавам като дете, от латиноамерикански, през хипхоп, съвременен танц и балет. Животът си знае своето и като..

публикувано на 28.01.23 в 15:00
Антон Югов (вдясно)

Адресите на любовта - Антон Югов

Живков свали Антон Югов от поста премиер с голи снимки Любовните похождения на комунистическия лидер Антон Югов  са официалният повод да бъде свален от партийните и държавните си постове на драматично заседание на 3 ноември 1962 г. В малка зала на партийния дом Живков събира членовете и кандидат-членовете на Политбюро, както и секретарите..

публикувано на 28.01.23 в 14:00
С Лия Йовева

Ти играеш, доброто печели

Мобилното студио е от Благотворителния #гудгейм стрийм :  онлайн денонощно събитие, което ще продължи 126 часа без спиране и ще се излъчва в Twitch канала . В него ще се включат над 40 участници и различни теми, като започнем от йога за гeймъри, минем през уроци по програмиране с MindHub и DevHunOne, продължим със създаване на арт за игри с..

публикувано на 28.01.23 в 12:00
Ивайло Симеонов и Божидар Лалов

Малките журналисти Божидар Лалов и Ивайло Симеонов коментират важните събития от месеца

По традиция в последния петък на всеки месец малките коментатори от клуб "Млад журналист" Божидар Лалов и Ивайло Симеонов разказаха за политическите събития в страната.  Неизпълнените мандати, изборите на 2 април и закриването на настоящия парламент са само част от темите, които малките журналисти припомнят. Какво още от политическия..

публикувано на 27.01.23 в 19:55

10 жени мигранти в България се обучиха чрез европейски проект

10 жени мигранти в България успяха да завършат курс, начално ниво по IT умения и курс по Креативен дизайн . Това става възможно по европейски проект RIDE, който Българската търговско-промишлена палата приключи, каза пред Радио София Габриела Димитрова - директор „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП. Проектът..

публикувано на 27.01.23 в 18:24

Учителите настояват за повишение на заплатите, Синдикат "Образование“ е в стачна готовност

КТ „Подкрепа” поиска увеличение на учителските заплати , заради инфлацията в страната. Ниво 125% над средната брутна работна заплата за страната, с растеж през последните 6 години, достигнаха учителските заплати, но поради високата инфлация заплатите на учителите в момента са намалели на 115% над средното трудово възнаграждение...

публикувано на 27.01.23 в 16:52