Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас предприеха извънредни мерки заради настъпващите студове

Снимка: БГНЕС

На заседание на кризисния щаб са взети извънредни мерки за идващите снегове и студ в Бургас, каза в „Хоризонт до обед“ областният управител на Бургаска област – Вълчо Чолаков:

Подсилване на дежурствата предварително информиране на населението за готовността да бъдат затворени тези кризисни участъци, в които при силен вятър, при голям снеговалеж, се получават натрупвания и се получава невъзможност за проходимост по тези пътища. Тези участъци естествено ще бъдат третирани с инертни материали. С РЗИ сме подготвили хората, които са на диализа да ги извозим по-рано, с тяхно съгласие и желание, разбира се, така че да бъдат при добри условия, след което да бъдат варианти по техните места. Всички са на разположение, цялата техника е проверена, има осигурена храна, вода, дизел и бензин, максимален брой техника – тежка и лека, както и човешки ресурс.

По магистрала „Тракия“ там просто няма естествена растителност, нито са създавани такива пояси, за да могат да спестят разходите по поддържането на самата магистрала, коментира Тома Белев – председател на Асоциацията на природните паркове:

Според мен имаме проблем в планирането на самите пътни участъци, когато се отнася до намаляване на разходите по поддръжка в бъдеще време. Т.е. има прекалено много участъци, които са върху насипи и при тях не можеш да създадеш пътезащитен пояс, той няма да бъде ефективен.

От звуковия файл можете да чуете подробности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.