Нашата събеседничка в предаването "Радиоприемница" Анета Рангелова - издател на списание за хранителна индустрия и търговия, заложи на мисълта за храната на Бърнард Шоу:
"Няма по-искрена любов от любовта към храната"
Анета Рангелова коментира, че възможностите за гурме в нашата страна вече са познати и хората имат по-големи финансови възможности за изискани храни. Това води и до по-старателно четене на етикетите. Опаковката е завършек на един продукт и съхранява неговото качество. Понякога обаче ефектната опаковка не отговаря на съдържанието и се налага консуматорите сами да стигат до истините за храната, дори и на принципа "проба-грешка". Крайният потребител все по-често проявява интерес към т.нар. кулинарни маршрути, които да посети през свободното си време. Това е гордост за екзотичния вкус.
Малките фирмени магазинчета, които забелязваме все по-често в нашата страна са бутиков пример за производство. Точно те са прекият път до производителя. Това вдъхва доверие и вкус от първа ръка. Анета Рангелова наблюдава завръщане към фирмените магазини с физиономия и концепция.
Анета Рангелова е категорична, че не трябва да се спекулира с информацията за хранителните продукти и потребителите не трябва да бъдат подвеждани. Необходимо е откровено да се говори за проблемите, защото потребителите се учат как да избират храните си. В повечето случаи това става чрез личен опит, който се използва като средство за доказване качеството на хранителните продукти.
Рангелова прогнозира, че динамичното развитие на онлайн търговията ще расте в годините напред. Все повече ще се извършват доставки през интернет. Търговията има нужда от ноу-хау, тъй като се променя тенденцията - огромните мастодонти да стоят и чакат своите клиенти в магазините.
Чуйте повече по темата.
Днес ще е предимно слънчево. Вятърът постепенно ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен, съобщиха от НИМХ. Максималните температури ще са между 19° и 24°, за София – около 21°. В планините ще преобладава слънчево време. Сутринта по високите части на Стара планина временно ще е мъгливо. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната..
Kонкурсът "Добрите практики на фокус" отново търси успешни примери и иновации от българските класни стаи. Инициативата се провежда за четвърта поредна година от фондация "Заедно в час" и образователния сайт prepodavame.bg. Целта е да се съберат и популяризират добрите педагогически практики, свързани с развитието на социално-емоционалните умения..
Освен силната програма, с която започват музикантите от "Софийски солисти", големи са амбициите и на другите творчески състави, чийто дом е ОКИ „Красно село“, съобщи пред БНР-Радио София Ивелина Кючукова, директор на културния институт. Тя отбеляза, че премиерата тази година на театър "Сириус" е постановката „Шестте пингвинчета“...
На 24 октомври, в София ще се проведе първото събитие от проекта „Пейка на здравето“. Целта е да бъдат създадени здравни дискусии между ученици и специалисти. Идеята се ражда от факта, че нито семейството, нито в училището се отделя достатъчно време, за да образоват децата в здравен аспект. Пред Радио София Росина Тодорова - председател..
В Международния ден на музиката 1 октомври, сред плеяда музиканти в предаването “Радиокафе“ бе гост и диригентът на Камерен ансамбъл "Софийски солисти" Константин Добройков. С него разговаряхме за предстоящия нов сезон, който музикантите ще открият на ново място и в нова зала. "Даваме старт на сезона в РЦСИ "Топлоцентрала" , което е..
В средата на годината в. "Уолстрийт джърнъл" съобщи за увеличаване на покупките на инвестиционно злато. С 36% е нараснало световното търсене на физическо злато през последните години, като от октомври 2022 г. цената на златото се е увеличила с над 45%, достигайки над 2350 долара за тройунция. Големият фактор за нарастването през последния..
Знаете ли, че в Сливница има междуучилищна телевизия?! При това в нея са събрани не просто ентусиасти, а истински млади професионалисти. С тях тепърва ще ви срещнем в нашето „Радиокафе“ тази седмица, но преди това те направиха първия си репортаж за нас - нещо, което хич не им се видя трудно. Първо, защото са го правили често, при това със звук и..