Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредно нападение над лекар в Благоевград

Снимка: Радио ВИДИН

Нападението над лекаря в Благоевград е от преди седмица, но едва преди ден д-р Десислава Славова събра сили да говори.  Регионалната колегия на БЛС вече е запозната със случая и застава зад колегата си морално и материално. 

Д-р Славова ще търси справедливост в съда, въпреки че се страхува. Този случай със сигурност ще постави и въпросът за сигурността на лекарите в неотложния кабинет, който се намира в сградата на частен медицински център, особено през нощта.

Медицинското лице е било нападнато от майка,чието петгодишно дете е станало свидетел на физическото насилие. Инцидентът е една от най-коментираните теми в областния град, тъй като нападателката е  съпруга на публична фигура от съдебната практика.  


Майката и детето са посетили неотложния кабинет, в който общопрактикуващите лекари дават дежурства, за да осигурят 24-часова грижа за пациентите.
Неочаквах, че може да ме нападне - не ми изглеждаше такава. Тя влезе и каза, че идват на преглед, но не са от този регион, а от Гоце Делчев. Когато я попитах какво му е на детето, тя каза хрема, повече от две седмици, което значи, че това не се нуждае от терапия за момента, спомня си д-р Славова.

Смисълът на въпросния кабинет е да поеме неотложните случаи в извънработното време на семейните лекари от Благоевград и Симитли. За всички останали  се заплаща такса от 20 лева. 
Майката е пристигнала с детето си малко след 16 часа, като д-р Славова твърди, че я е посъветвала да отиде  при педиатър, който към този час е бил на работа.

И й обясних, че може да отидат там - може да ги таксуват, може и да не ги таксуват. Детето ще го прегледат и те ще прецентя, но, казах й, аз ще Ви таксувам, разказва д-р Славова, като уточнява, че майката заявила, че в случая парите не са били проблем, както и разказа за инцидента подробно пред кореспондента ни Кети Тренчева. Целият разказ на д-р Десислава Славова, както и подробности, можете да чуете в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.