Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформата В/ХОД – този път напред

Снимка: facebook.com/ВХОД-напред

Започва втория модул тематични събития от платформата В/ХОД. Този път погледът е напред към бъдещето а медиите най-вече театър и изобразително изкуство. В/ХОД е съвместен проект на Студио за документален театър VOX POPULI и „Червената къща“. Целта му е да популяризира документалното и социално-ангажирано изкуство.
Ние вярваме, че изкуството има възможност да показва различна перспектива към света около нас, да създава мощни разкази и да разнищва проблемите на обществото. Появяват се цели парчета реалност, за която съществуващото днес медийно или институционално говорене не е достатъчно или такова направо липсва. Документалното изкуство събира тези парчета реалност, за да създаде условия за осмисляне и емоционално справяне с нея, пишат организаторите.

Повече за програмата на „В/ХОД Напред“ и философията зад нея в студиото на „Време и половина“ пред Александър Михайлов разказват Рада Езекиева, Делчо Делчев и Кристиян Дянков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.