Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ренета Димитрова: Каквото и да прави човек, не е достатъчно, винаги може повече

БНР Новини
Снимка: личен архив

Когато влезеш в магазина на Ренета Димитрова все едно си в царството на приказките и мечтите. Още от вратата с мека усмивка и топъл глас ще ви посрещне Ренета, собственикът на магазина. С нея ще седнете на неголеми, меки, уютни, кресла около виенска масичка. Във фин порцелан ще изпиете чаша кафе или чай, защото Ренета първо ще поиска да ви опознае, да усети емоцията ви и да разбере желанията ви. Едва тогава ще ви предложи бижу или камък – диамант. Мечтите са странно нещо – хем не можем без тях, хем ги търсим. Когато влезеш си мислиш, че може би такова място е било мечтано още от много рано. Затова и разговорът ни с Рени започна с въпроса за какво е мечтала тя като дете?
Може би вярата, може би оптимизмът, може би любовта, може би всички те, взети заедно са предпоставка днес Рени да е това, което е и да има един красив свят, но как се стига до там? Как взима сертификата си за оценител на диаманти, как изглеждат кулите за диаманти в Тел Авив, Израел, какво представлява обучението ѝ там?
Чуйте цялата история в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.