Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорският митрополит участва в спектакъла от музика и светлина "Молитва за Стара Загора“

Снимка: Венелина Попова

Старозагорският митрополит Киприян ще участва в спектакъла от музика и светлина „Молитва за Стара Загора“. Събитието ще се състои на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ на 31 юли и е кулминация в програмата на общината за отбелязването на 140 годишнината от боевете край града по време на Руско-турската война.Публиката ще види Негово високопреосвещенство в ролята на молещия се човек. Музиката на спектакъла е на формация „Исихия“. Участват и квартет „Ева“ с певици от хора „Мистерията на българските гласове“.

Светлинно-звуковият спектакъл ще бъде показван на живо и на два големи екрана, а лъчите в небето над Стара Загора ще се прожектират от 100 осветителни тела. Уникалното намерение на организаторите е всички присъстващи, заедно със своя владика, да отправят обща молитва за душите на загиналите над 14 000 старозагорци по време на опожаряването на града.

На 30 юли в Античния форум Киприян ще дирижира част от тържествения концерт, посветен на честванията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.