Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на община Кресна не подкрепиха предложения вариант за изграждането на лот 3.2 на АМ "Струма"

Снимка: БГНЕС

Жителите на община Кресна не подкрепиха предложения вариант за изграждането на лот 3.2 на магистрала "Струма" в Кресненския пролом. 

Според предложението сегашният път през дефилето ще остане като скоростна отсечка само в посока юг, а в обратната се предвижда изграждане на нов път. След Кресна е предвидено пътят да се изкачва по стръмнините на пролома и да слиза в Симитлийската котловина при село Полето. Това стана ясно на общественото обсъждане. 

Кметът на село Долна Градешница Стоян Акареев каза:

Населението не е съгласно да се затвори Е-79, тази отсечка Кресна – Симитли. Не се дублират пътищата. По-добре да си е отгоре, защото рано или късно ще дойде време, когато ще трябва да се плаща на магистралата. Аз съм живял и в чужбина някоя година. Това го няма никъде. Винаги си има алтернативен път. Пътят, който си стои, старият път, за да може хората да си решават дали да се качат на магистралата, или да си пътуват по стария път.

Бизнесмени от региона са притеснени за съдбата на крайпътни магазини и заведения. Според търговците приемлив вариант за магистрала "Струма" е изграждането и на 4-те платна от северната част на пролома, а сегашният път да си остане алтернативен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.