Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава да пропада част от пътя до гроба на св. Иван Рилски

| обновено на 31.08.17 в 12:25
Снимка: БНР

Продължава да пропада дясното платно на пътя от Рилския манастир до гроба на свети Иван Рилски. Това създава реална опасност за хилядите туристи, предупреди игуменът на Светата обител епископ Евлогий Адрианополски.

Освен, че дясната лента продължава да се руши, пътят е изключително тесен и натоварен. Пропадането на едната лента стана в края на 2015 година. Няколко пъти игуменът епископ Евлогий сигнализира пред държавните институции за проблема:

И де факто в момента едно-единствено платно поема целия поток от автомобили, автобуси. Освен това другото платно всеки момент може да се откъсне, да пропадне съвсем.

Според епископ Евлогий манастирът, който е обявен за световно културно и историческо наследство, трябва да има специален статут и приоритет, когато става дума за наложителни ремонти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.