Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тук е Европа

БНР Новини
Снимка: въпреки.com

„Европа в една софийска улица“ са нарекли своя проект Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов от фондация „Въпреки“. Става дума за еднодневен празник на музиката и визуалните изкуства, на артистите, свързани с тях, естествено и на хората, живеещи на това място, но и на „пришълци“ от други софийски улици, от други градове на страната. Избраната от създателите на проекта е улица „Самуил“ – в отсечката между „Денкоглу“ и „Солунска“, която ще бъде „затворена“ за изкуство и артистичен живот от 11 до 19 часа на 30 септември, събота. Организаторите Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов са направили амбициозна програма от концерти, които ще се състоят направо на улицата, както и в музея „Борис Христов“. Скулптурни творби на Мартин Табаков ще бъдат също експонирани на улицата, откъдето колите ще бъдат „изгонени“, а в галериите наоколо ще могат да бъдат видени новооткрити изложби, като специално място ще бъде отделено на младите художници от Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“.
Идеята на Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов е подкрепена от Програма „Европа“ на Столична община в партньорство с район Триадица, от Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ и Института за икономически изследвания при БАН. Заповядайте!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.