Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият живот на списание „Кула“

Снимка: zakazanlak.bg

Кое българско литературно списание има зад гърба си 94-годишна история, като при това продължава да излиза? Отговорът е: казанлъшкото „Кула“. След като почти пет години отсъстваше от литературната сцена, литературното списание – едно от малкото у нас – започна да излиза отново. То се появява през 1923 година с корица на художника Иван Милев – и до днес негова запазена марка. Във все по-смаляващата се възможност на българските автори да публикуват творбите си, поради свития до минимум литературен печат, новината за премиерата на първия брой след новата поява на „Кула“ зарадва не само литературната общност от Казанлък и региона, но и автори от цялата страна. Главен редактор на изданието е поетът Румен Денев.
За богатите литературни традиции и за новия живот на „Кула“ след премиерата на първия брой за 2017 – разговор с една от редакторите Диана Рамналиева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.