Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И смешно, и тъжно

Гриша Атанасов
Снимка: YouTube

В краткото встъпление, каквито са всички текстове в книжката „Малки (нощни) коментари“, наречено „Вместо увод“ Гриша Атанасов пише, че е събрал в книжно тяло своите „електронни“ коментари „като още едно свидетелство за времето, в което живеем“ и споделя, че са писани „в нощните часове“, откъсвайки се от „кабинетните занимания с книги и преводи“, с желанието „със слово да променим нещо в света около нас.“
Дългогодишният журналист, преводач, издател и преподавател събира кратките си текстове от далечната вече 2007, та до последните години, в които коментира едно или друго събитие от обществения ни живот, което му е направило впечатление, подтикнало го е да разсъждава пред компютъра, да се ядоса или засмее. Колкото и поводите за писане през изтеклото време да са нерадостни в голямата си част, специфичното чувство за хумор на автора успява да помогне на читателя да не остане с неприятното усещане, че всичко се е въртяло в един затворен кръг, от който ни е трудно да излезем, че героите ако не са същите, то поне са с подобни проявления и май нищо не се променя особено. Дали е така? Читателите ще кажат, както завършва встъплението си Гриша Атанасов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.