Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиите в „модела КТБ”

Снимка: архив
В „Мрежата” вървим по следите на банката чийто фалит все още ехти и не само ехти, но се опитва да се намести отново трайно и може би неслучайно в дневния ни ред през законодателни намерения и медийни изяви. А докато ехото на случилото с КТБ през 2014-а година натрапчиво продължава да достига до нас - къде изкривено, къде потушено, екип журналисти, икономисти и юристи направиха свое разследване на „модела КТБ”, което събраха в книга със заглавие „Държавата КТБ”. Избрахме тази тема, защото случилото се с КТБ е много повече от фалита на една банка. То има своето отражение и до днес, а всички ние научаваме за последиците от тези отражения, както и за намеренията, и инициативите на определени играчи от медиите. Какви са образите огледани в тях и защо „въпреки че банката отпадна моделът продължава да съществува и до днес?”

За всичко това говорим със Зорница Маркова, автор на книгата и Николай Стайков, журналист и съучредител на платформата „Антикорупционен фонд”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.