Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Всяка четвърта библиотека в България няма интернет

Библиотеката не е само място за заемане на книги, но на много места в България е точно така
Снимка: Архив, БНР
Втория Национален форум "Библиотеките днес", организиран от фондацията "Глобални библиотеки - България", започна с официално откриване от президента на България - Румен Радев.
Темата на тазгодишната конференция е "Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие". В рамките на форума бяха представени и резултатите от национално проучване сред библиотеки, общинска администрация и граждани. То е проведено в рамките на цялостния преглед на състоянието на обществените библиотеки в България, който фондацията осъществява всяка година. Във форума участват представители на над 450 обществени библиотеки, които ще се запознаят с новите тенденции в библиотечната дейност у нас и по света. Чуйте повече по темата в репортажа на Александра Илиева.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Боряна Маринкова

Причините за недостиг на лекарства са многопластови

Един от факторите за недостиг на лекарства в България е, че страната ни е сравнително малък и често неатрактивен пазар за внос на лекарства от големите компании, тъй като има много сложни механизми за утвърждаване на цените на лекарствата. Има немалко случаи, когато някои медикаменти стават обект на дерегистрация и те изчезват от страната. Това..

публикувано на 20.02.20 в 15:22
Д-р Бойко Пенков

Д-р Бойко Пенков: Всички структури и ОПЛ знаят как да действат срещу коронавируса

Има пълна готовност на здравните власти за посрещане и борба с предизвикателството, наречено коронавирус. Дирекцията за епидемиологичен надзор в Министерството на здравеопазването е в непрекъснат контакт със структури на Световната здравна организация и със съответния Европейския център. Прилага се контрол при влизане в страната, информирани са..

публикувано на 20.02.20 в 15:06
Даниела Дариткова

Д-р Дариткова: За промяна на здравния модел още нямаме нужния консенсус

В момента управляващите работят по 4 ключови приоритети в областта на здравеопазването, формулирани в коалиционното си споразумение: инвестиране в профилактиката, модернизация на спешната помощ, изграждане на национална здравно-информационна система и промяна на здравноосигурителния модел. Това съобщи пред Радио София председателят на..

публикувано на 20.02.20 в 14:04

„Рангел завинаги“ - филм-спомен за режисьора, който "гази по небето"

Документалният филм за Рангел Вълчанов на сценариста и режисьор Коста Биков „Рангел завинаги“ и „Истории за птици, хора и други чудеса“ - поглед към тайнствения магичен свят на Йордан Радичков през очите на документалиста проф. Любомир Халачев, ще бъдат сред българските документални кино премиери на 24-ия София Филм Фест от 12 до 22 март.  По..

публикувано на 20.02.20 в 12:35

Саймън Филипс, Рони Ромеро и Ричард Грисман дават автографи преди турнето на Intelligent Music Project

Ако обичате рок музиката, сигурно познавате добре имената на Саймън Филипс (от Toto ), Рони Ромеро ( Rainbow ) и Ричард Грисман ( River Hounds ). Всички те участват в петия албум на групата на д-р Милен Врабевски Intelligent Music Project , а още този следобед ще можете да вземете автографи. От 13:30 ч. е предвидена официалната..

публикувано на 20.02.20 в 11:26

Накъде в София

МУЗИКА Група SoulBmoll се присъединява към Биг бенда на БНР в поредния концерт от проекта „Биг бенд джаз академия“ . Тази вечер тя ще представи песните от дебютния си албум в специални аранжименти. Като диригент на музикалното събитие ще се прояви един от най-атрактивните съвременни джаз музиканти, виртуозен тромбонист и ментор на SoulBmoll..

обновено на 20.02.20 в 11:10

Таткото поставя лимитите при малкото дете

Съвременните татковци все по-често оценяват удоволствието да прекарат повече време с бебето. Оказва се, че това време е от изключителна важност и за двете страни. Вярно е, че в първата годинка мама е най-важната личност в живота на детето, но все повече изследвания върху детската психология показват, че грижите на бащата са изключително важни и..

публикувано на 19.02.20 в 18:07