Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационен ден за българите във Виена

БНР Новини
Снимка: Велислава Ковачева

Групата на българските медии във Виена провежда за втори път информационен ден за сънародниците им в Австрия. Домакин на миналогодишното издание беше Българският културен институт „Дом Витгенщайн”, а тази година то се проведе в сградата на Постоянното представителство на България към ООН, ОССЕ и другите международни организации във Виена с любезното съдействие на Посолството на Република България в Република Австрия.

Над 20 експерти взеха участие в безплатните семинари, консултации и информационни щандове, които посрещнаха гостите на Информационния ден. Седем часа български адвокати, счетоводители, застрахователи, архитекти и други експерти с дългогодишна практика в Австрия отговаряха на въпросите на техни сънародници за всичко, необходимо за легалния и пълноценен престой, работа и следване в Австрия.
Благотворителността също не беше подмината - инициативата „Оле Мале”  прелетя от България, за да предложи на гостите на събитието да закупят коледни играчки, изработени от майки на деца с увреждания.
Четирицифрена сума беше събрана от продажбата на играчки, а към тях се добавиха и пари, събрани от благотворителна томбола, организирана от български предприемачи. Томболата ще подкрепи както „Оле Мале”, така и организирането на коледен празник за българските деца във Виена
- разказва колегата ни Александър Детев, който живее, учи, работи и е част от екипа, организирал информационния ден в австрийската столица.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.