Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите гласуваха два законопроекта на левицата

Снимка: БГНЕС

С единодушие народните представители гласуваха два законопроекта на левицата. С окончателните промени в закона за приватизация и следприватизационен контрол се слага край на разпродажбата от забранителния списък, уточни един от вносителите - депутатът Кристиан Вигенин:

Ще бъде прекратена възможността оттук нататък дружества, които са в забранителния списък за приватизация да бъдат изпразвани от съдържание, да бъдат разпродавани без решение на Народното събрание обособени части от тях и на практика да остават само една опаковка, докато най-апетитните части заминат по предназначение, както се казва.

Всички стартирали вече процедури ще бъдат финализирани по новия ред, окончателно решиха депутатите.

Депутатите приеха и премахването на думата "инвалид" от българското законодателство, след като гласуваха на първо четене промени в Закона за държавните такси, внесени от депутатите от левицата Крум Зарков и параолимпиеца Михаил Христов. В мотивите се посочва, че думата "инвалид" е обидна за хората с увреждания и страната ни е единствената в Европейския съюз, която все още я използва. За да се хармонизира българското законодателство, са необходими промени в още осем закона. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.