Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акцент от Мюзик пойнт

Крег Дейвид - с албум, грабващ върлите му фенове и тези, които тепърва чуват за него

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седмият албум на британската звезда, чийто глас някои сравняват с карамел, излиза днес. С него Крег Дейвид отбелязва втората фаза от завръщането си, което започна с през 2016-а с номер едно албума му Following My Intuition. Новата компилация затвърждава неговата титлата на майстор на успешното завръщане на сцената.

The Time Is Now ще ни припомни момента, в който на 18 той огласяше шедьовъра от британския гаражен саунд Re-Rewind (The Crowd Say Bo Selecta) на Артфул Доджър. Но в албума освен носталгични арендби нотки може чуете и саунда на 2017-а от тропикъл до съвременен британски рап.

В The Time is Now една от песните е с бандата Бастил, чийто вокал Дан Смит е фен на Дейвид още от ранните му години. В компилацията има песен и с Ела Мей. Певецът разказва, че когато е чул нейна музика онлайн е направил скрийн шот на екрана, тагнал я, тя се въодушевила, че има такъв фен и скоро записва с него в студиото. Тук са също Джей Пи Купър, ГолдЛинк и Ей Джей Трейси. Пред Мюзик Уик Дейвид казва, че всяка една колаборация се е получила естествено.

В тазседмичния брой ще чуете някои от траковете от The Time Is Now, както и още от актуалните хитове на Америка и Великобритания.Снимка

Очаквайте новата британска надежда Нина Несбит, Лиъм Пейн и Рита Ора с песен от предстоящия да излезе филм от поредицата 50 Нюанса, Пинк и Бруно Марс с Карди Би в песента, която помогна на Карди Би да мине рекорд, поставен от Бийонсе.

В двучасовия микс от хитове сме приготвили горещ британски денс, в това число римейк на класиката Push the Feeling On на Дъ Найткроулърс и неустоима комбинация от техно и диско.
Ще ви кажем и на кого ще стискаме най-много палци тази неделя по време на раздаването на наградите Грами.

Чуйте саунда на Америка и Великобритания в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24