Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвъд стандартите – Стоилка Арсова

БНР Новини
Снимка: личен архив

Стоилка Арсова завършва 91 Немска гимназия в София, след което Международни икономически отношения в УНСС. От 2001 г. работи във финансовата област, като участва в управлението на звена, свързани с бизнес развитие на платежни карти и дигитални канали. Завършва двегодишна дистанционна програма към Харвард бизнес скул - „Първи стъпки в мениджмънта“ и „Развитие като лидер“. Владее немски, английски, руски и начално ниво на корейски...
Стоилка Арсова от 2014 оглавява новосъздадената Дирекция „Национална картова схема“ към голяма национална картова система. Задачата ѝ е въвеждане на национална карта, която да обедини банковата общност чрез единни правила и политики за пазара, и да електронизира по-евтино плащания в България, които са в кеш или на хартия.

В свободното си време рисува с измислени от нея смесени техники, като с ръка на екрана на таблет, които оцветява с акрилни бои. Нарекла ги е „Дигитални вдъхновения с добавена акрилна реалност“.
Подкрепя хора на изкуството. Купува техни творби и ги подарява на приятели...





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.