Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На празника на Радиото Диана Спасова получи голямата награда в анкетата на "Каста дива"

| обновено на 01.02.18 в 17:37

На 25-и януари се навършиха 83 г., откакто цар Борис III издава указа, с който радиоразпръскването в България става държавна собственост. По традиция на празника бяха връчени годишните награди на Българското национално радио „Сирак Скитник“. Голямата награда на името, или по-точно на артистичния псевдоним, на първия директор на Радиото Сирак Скитник получихме всички музикални редактори на БНР за висок професионализъм и работа в условията на безпрецедентна криза в началото на 2017 г., когато дружеството „Музикаутор“ забрани излъчването на музика с непогасени авторски права /по Радиото можеше да звучи само музика от композитори, починали преди повече от 70 г./ Аз бих искала да благодаря на всички български композитори, които тогава започнаха да ни предоставят авторските си права! Сред тях в областта на музикално-сценичните изкуства бяха Любомир Денев и Димитър Костанцалиев. Благодаря на колегите музикални редактори от всички програми и регионални радиостанции, с които обменяхме информация и музика! Благодаря на колегите от фонотеката на БНР, които ни помагаха да работим успешно в тежката ситуация! Благодаря на всички вас – нашата публика, за разбирането и подкрепата! Тази награда е за всички вас! 

В навечерието на церемонията по връчването на наградите „Сирак Скитник“ своята награда – аудио система, получи и най-голямата късметлийка сред слушателите – участници в националната анкета на предаването „Каста дива“ „Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век“, г-жа Диана Спасова от София. Тя гласува за най-любимия оперетен артист на българската публика – Видин Даскалов, с анкетна карта в Националния музикален театър „Стефан Македонски“, по време на концерта-спектакъл „100 г. Оперета“. Наградата й беше връчена от директора на програма „Хоризонт“ на БНР г-н Ивайло Савов.   

Водещата Росица Кавалджиева и Диана СпасоваЧуйте в звуковия файл споделеното от г-жа Диана Спасова при връчването на наградата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.