Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващи и опозиция отново се сблъскаха заради Делян Добрев

Снимка: БГНЕС

Присъствието на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в пленарната зала на Народното събрание отново стана повод за спор между управляващи и опозиция. 

Александър Симов от БСП цитира решението на Конституционния съд по казуса "Делян Добрев", окачествил го като като противоконституционен и настоя:

Да отстраните от зала господин Делян Александров Добрев, тъй като той няма право да бъде в тази зала.

Данаил Кирилов от ГЕРБ – председател на правната комисия в Народното събрание, припомни правния ред за прекратяване на мандата на народен представител, както и че решението на Конституционния съд няма ретроактивно действие и ще важи и за в бъдеще, и призова: 

Да не допускате такива изказвания, такива манипулации, създаване на напрежение в залата.

Делян Добрев от ГЕРБ провокира левицата: 

Господин председател, предлагам не само да ме отстраните от зала. Да викнете тука полицията да ми сложат белезници или направо да ме дадете за разстрел. В тяхната партия в историята има 30 000 такива осъдени без съд и присъда. Един повече или по-малко няма да им се отрази.

От своя страна председателстващият Народното събрание Валери Жаблянов от групата на "БСП за България" се обърна към съпартийците си: 

Предлагам повече да не уронваме достойнството на народните представители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.