Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" ще поиска анкетна комисия за съдебния процес срещу Левски

Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Партия "Атака" ще поиска да бъде създадена анкетна комисия за съдебния процес срещу Васил Левски. Тази комисия, заедно междуведомствена комисия, ще преразгледа процеса, след който Апостолът на свободата е осъден на смърт. Според лидера на "Атака" и председател на групата на "Обединени патриоти" в Народното събрание Волен Сидеров контрапроцесът може да изясни правните обстоятелства за присъдата на Левски:

Специалната комисия, отоманската, издава смъртна присъда на Левски въз основа на едно-единствено свидетелство на един неграмотен човек, някой си Вутьо, че Левски е убил слугинчето Стойчо. Това не е вярно и вече може да се докаже. Ние искаме да се преразгледа този процес, Левски да бъде оневинен, че е убиец, защото, ако си спомняте, когато се искаше канонизирането му, църквата имаше контрааргумент, че той е извършил убийство.

Волен Сидеров ще предложи анкетната комисия да бъде председателствана от депутата проф. Станислав Станилов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.