Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението на влаковете София-Бургас е възстановено след инцидента при гара Коньово

Снимка: БГНЕС

Движението на влакове по направлението София-Бургас е  възстановено още снощи, каза за "Хоризонт" началникът на "Пътнически превози" към БДЖ в Пловдив Ангел Даскалов. Движението се осъществява по единия коловоз, на другия все още са вагоните на запалилия се вчера вечерта влак.

Последните 25 пътници от влака, който беше обхванат от пожар край гара Коньово, пристигнаха след полунощ на бургаската гара, след повече от 10 часа път.

По думите им при инцидента в бързия влак София-Бургас не е имало паника. Пътниците са чакали близо 2 часа на гара Коньово, докато дойдат изпратените от Ямбол два автобуса, с които бяха превозени.

На бургаската гара, възмутени от липсата на информация, родители и близки чакаха близо два часа пътниците от запалилия се влак.

„Само в България го има това нещо – хората пътуват, няма информация, гарата затворена и служителите ги няма, влакът се запалил, а гарата затворила – пътниците да се спасяват…“, недоволстваха хората.

Всички пътници са били евакуирани преди да се разгори пожарът в двата вагона, а паника сред пътниците не е имало, разказаха хората, пристигнали на бургаската гара. Пристигането на пожарната обаче се е забавило с около половин час, казват свидетелите от влака.

Ангел Даскалов от "Пътнически превози" в Пловдив добави, че БДЖ ще излезе с официална информация за инцидента, когато завърши вътрешното разследване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.