Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събота е ден на траур в памет на жертвите от катастрофата на АМ "Тракия"

Снимка: БГНЕС
Събота 14 април ще бъде ден на траур в памет на жертвите от катастрофата на автомагистрала "Тракия", това казаха за БНР от правителството. Знамената на обществените сгради ще бъдат спуснати наполовина в знак на почит към жетвите.

Съболезнования към близките на загиналите вече отправиха премиерът Бойко Борисов, председателят на парламента Цвета Караянчева и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Най-голяма част от пътниците в катастрофиралия автобус от  Стара Загора. Към момента, в полицията няма информация за жертви и пострадали от града. Началникът на автогарата Румяна Чергеланова  разказа 

"Автобусът пристигна навреме от Бургас - 9 без 15, а в 9 часа отпътува за София. Нормално беше всичко, спокойно. Доста хора имаше. Автобусът тръгна, а аз бях сектора и видях как тича едно младо момче на около 25-6 години и маха на шофьора. Той спря и го качи. Дано всичко е наред с него. Шофьорите са много стабилни момчета, жизнерадостни. Пътуват всеки ден и се познават с персонала тук. Никога никакви проблеми не е имало".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Иван Славов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.