Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерите на ЕНП обсъждат европерспективата пред страните от Западните Балкани

Лидерите на Европейската народна партия /ЕНП/ се събират днес в София преди Срещата на върха между Европейския съюз и Западните Балкани. Основната тема на разговор е водещият приоритет на Българското председателство - европерспективата пред страните от региона.

Форумът ще се проведе в резиденция "Бояна" в късния следобед, а негов домакин ще бъде председателят на Европейската народна партия Джозеф Дол. Участие ще вземат и председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес-Истуриз и членовете на председателството на ЕНП. В срещата се очаква  да се включат председателите на Европейския съвет, Европейската комисия и на Европейския парламент - Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни.

Преди срещата министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейската народна партия Джоузеф Дол ще направят кратко изявление пред медиите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.