Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вера Шандел, Мишо Йосифов и Елисавета Петрушева представят "BG vintage"

Снимка: Facebook
Певицата Вера Шандел, тромпетистът Мишо Йосифов и Елисавета Петрушева. Това са тримата инициатори на новия музикален проект, озаглавен "BG vintage", който ще има своята премиера на 23 май в "Сити Марк Арт Център". 

Така в навечерието на един от най-светлите български празници 24-ти май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, този проект ще възроди някои от най-емблематичните и любими български песни, създадени през миналия век, по един интересен и различен начин.

За Вера Шандел "BG vintage" е формула за добро настроение, танци и радост. Спомен за миналото, здраво стъпил в настоящето, със светъл поглед към бъдещето. "Съживяване на красивото музикално творчество на България със силата на съвременни аранжименти и създаване на нова мелодична българска песен“.

Чуйте какво още разказа певицата пред Даниела Бенишева за идеята на проекта, за песните и сценичните решения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Всяка комуникация със социален елемент е печеливша

През последните десетилетия различните рекламни послания достигат до нас чрез различни медийни канали. За целта, все по-креативно се използват и социалните мрежи. Помага или пречи обаче, изкуственият интелект в изработката на реклами? Според проф. Христо Кафтанджиев от Факултета по журналистика на Софийския университет и ръководител на..

публикувано на 10.05.24 в 15:16

Първа заплаха за Израел от САЩ

Кои са най-важните новини от седмицата от САЩ предаде Младен Петков от Вашингтон. Тази седмица за първи път американският президент Джо Байдън заплаши Израел, че може да спре военната помощ за страната в продължаващата седми месец война. Заплахата доведе от бърза реакция от израелският премиер Бенямин Нетаняху, който каза, че страната му ако се..

публикувано на 10.05.24 в 15:11
Румен Иванов

Нарушителите на пътя заедно с фиша вече ще получават писма от близки на загинали в ПТП

От днес започва националната кампания за пътна безопасност "Написах ти писмо“, която цели да накара хората да се замислят, как точно подхождат, когато се качват в автомобила, тъй като в същността си той представлява една тежка машина, движеща се с много бърза скорост. Той служи не само да стигане от точка „А“ до точка „Б“, но когато не бъде..

публикувано на 10.05.24 в 14:55

Нови Ромео и Жулиета в Младежкия театър "Николай Бинев"

Теодор Ненов и Дара Димитрова ще влязат в ролите на Ромео и Жулиета в постановката на Анастасия Събева в Младежкия театър "Николай Бинев". Двамата ще направят своята премиера на 15.05.24 в компанията на Койна Русева, Августина-Калина Петкова, Боян Арсов, Веселин Калановски, Юлиян Петров, Неда Спасова, Станислава Николова, Ахмед Юмер, Стефан..

публикувано на 10.05.24 в 14:55
Снимки: dyulgerov.blogspot.com

Ангел Дюлгеров пуска втори самостоятелен албум на 21 май

В парчето известният композитор и аранжор е записал вокали, китари, цигулка, пиано, бас. "Когато работя с други изпълнители, няма как да не се съобразя с техните изисквания, история и стил. В авторския ми албум, нещата са много по-искрени , такива, каквито ги усещам, не си поставям чужди рамки. Просто – стремя се да създавам изкуство ...

публикувано на 10.05.24 в 13:55

Предстои финалът на Тийноватор 6

На 18.05 2024 г. ще се проведе финала на Тийноватор 6. Менторската програма стартира през учебната 2018-2019 г. в България, като в първия сезон участие вземат 50 ученици от четири училища в София. С повече от десет пъти нараства броя на участниците в следващите пет години, като в шестото издание на Тийноватор, за учебната 2023-2024 година,..

публикувано на 10.05.24 в 13:22
Марио Русинов и Жоро Пенчев

Евроизборите ще определят духа на времето и посоката на развитие на Стария континент

В началото на кампанията за изборите 2 в 1 на 9 юни в студиото на БНР-Радио София гостуват Марио Русинов и Жоро Пенчев от  "Обединение за честни избори"  (ОЧИ). Организацията е инициирана и създадена от организации като Фондация "Общество.бг" и Антикорупционният фонд (АКФ), Сдружение "Данни за добро", журналисти и други обществено активни граждани...

публикувано на 10.05.24 в 12:34