Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Във Владая: агресивни кучета или безотговорни стопани

Снимка: Уикипедия
В предаването "Вашият глас", в което правим опит да помогнем на столичани в диалога им с институциите, с екипа ни се свърза нашата слушателка Виолета Георгиева от Владая, която ни разказа, че е била нападната от кучета, чиито стопани са ги пуснали да се разхождат свободно по улицата. Виолета и нейната придружителка Таня твърдят, че кучетата са били агресивни, а кметът на Владая поясни, че това не е първият път, когато стопаните на тези животни са предупреждавани да не ги пускат свободно на улицата.

Оказа се, че наблизо има и детска градина, което допълнително създава напрежение у местните жители.

Кметът Таня Иванова поясни, че след първите сигнали и предупреждения, кучетата са били прибрани в двора, но само за месец, а след това отново са се разхождали свободно, като оправданието на стопаните е, че животните сами се измъкват през оградата.

Таня Иванова поясни, че като кмет на село Владая няма правомощия да упражни какъвто и да е било контрол върху собствениците на кучетата, но случаят ще бъде предаден към Столичния инспекторат.

Екипът ни също подаде сигнал към Инспектората, от където ни обясниха, че по време на проверката не са определили кучетата като агресивни, а четириногите са били в имота на стопаните, които ги отглеждат. Все пак, от Столичния инспекторат има издадено предписание на собствениците, според което животните не бива да бъдат пускани навън без придружител, тъй като съседите също са свидетелствали, че животните понякога излизат извън двора.

И макар от Столичния инспекторат да твърдят, че кучетата не са агресивни, се надяваме, че след извършената по сигнал на Радио София проверка и след издадените предписания, стопаните ще спазват наредбите за отглеждане на домашни животни и инциденти няма да бъдат допускани.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и Вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Женския пазар днес

Драстичните мерки по централните пазари се налагат в името на здравето

След заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за борба с коронаривуса изпълнителният директор на "Пазари Възраждане" Драгомир Димитров издаде свое разпореждане за по-строги правила за територията на Женския пазар и пазар "Димитър Петков". Мерките, въведени в началото на извънредното..

обновено на 10.04.20 в 18:57

Софиянци паркират безплатно в зоните до Великден

Синята и зелената зона за паркиране в София остават безплатни до 20 април включително. Това реши на заседание  днес Столичният оперативен щаб. Зоните за паркиране в София остават безплатни до 20 април включително. Това реши на заседание  днес Столичният оперативен щаб. Наблюденията и анализите на натовареността продължават и през идващата..

публикувано на 10.04.20 в 17:18
Радослав Христов

На Цветница ще има свежи цветя, въпреки че и този бранш търпи загуби от коронавируса

Ръст в продажбите на градински цветя отчитат през последния месец в бранша. Неочакваната ваканция изкара много хора по градините, в търсене на ново хоби, с което да запълнят дните в изолация. За сметка на този ръст, Радослав Христов – собственик на цветарски магазин в Самоков разказва, че рязаните цветя за букети се купуват все по-рядко...

публикувано на 10.04.20 в 17:13

Онлайн солидарно месене на хляб - защо не

Използвайки метафората на хляба, че само обединени в едно, малките пшенични прашинки са способни да се превърнат във вкусен и питателен хляб, от „ Хлебната къща на София “ и „ Солидарна Кухня – София “ подготвят безплатно онлайн месене на хляб с благотворителна цел . Срещана е от 11.00 часа в платформата за споделени видеа Zoom , където всеки, който..

публикувано на 10.04.20 в 16:35

Covid-19 и възможностите за бизнес нишите, които създава

На фона на поголовната рецесия в икономиката в повечето сектори, някои браншове процъфтяват, заради противоепидемичните мерки и нуждата да се изолираме. Една от нишите, които почувстваха особено силен тласък, е онлайн търговията на бързооборотни стоки и хранителни продукти. От удобството на тази услуга се възползват най-често майки с деца и възрастни..

публикувано на 10.04.20 в 15:19

Музикалният театър се включва в инициативата „Заедно в кризата”

Националният музикален театър вече е част от инициативата „Заедно в кризата - Класическата музика в България онлайн” . Нейното начало поставиха БНР и Софийската филхармония с идеята музикалните културни институции да обединят усилия в обща програма за онлайн присъствие в културния живот на страната по време на извънредното положение...

публикувано на 10.04.20 в 13:52
Евгений Димитров

Евгений Димитров: Училището трябва да е приятелска среда, децата да не се притесняват, ако бъркат

Независимо от формата, в която протичат учебните занятия – по стандартния начин в сградата на училището или онлайн, в часовете на преподавателя по немски и английски език Евгений Димитров няма отсъстващи и всички бързат да не изпуснат урока. Защото това не са просто уроци, а начин на общуване с широк поглед към света, ценностите и развитието на..

публикувано на 10.04.20 в 12:56