Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисер Петков: Нов закон за хората с увреждания – до края на юли

| обновено на 01.06.18 в 15:06
Бисер Петков
Снимка: БГНЕС

До края на юли ще е готов нов Закон за хората с увреждания. Това увери социалният министър Бисер Петков, който се срещна с родители на деца с увреждания. Министърът пое ангажимент за осигуряване на допълнително финансиране и за изготвяне на индивидуална социална оценка за тези хора:

"Поне част от проблемите да решим с този закон! Ще работим и за това, което вие формулирате като "лична помощ" – парични средства за хората с увреждания, които са в затруднения да се самообслужват. Ще работим да се случи и тази социална оценка, базирана на индивидуалните потребности, която е ключова. Разбирам, че вие с този протест искате по-бързо да се случи. Аз не мога да ви обещая, че всичко с магическа пръчка ще се промени. Разчитам, че заедно ще подобрим системата".

Социалният министър даде обещанието пред майки на деца с увреждания, които днес изградиха палатков лагер до парламента в знак на протест от липсата на адекватна реакция на държавата към техните проблеми.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Виолета Ашикова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Протест на майки на деца с увреждания

Майки на деца с увреждания настояват за спешни законодателни промени за личната помощ

Родители на деца с увреждания организират палатков лагер пред сградата на парламента за Деня на детето под наслов "Системата ни убива". Една от протестиращите майки Ина Маринова обясни в предаването "Преди всички", че с присъствието си там ще..

обновено на 01.06.18 в 14:58