Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безупречната чистота - важен фактор в работната среда

Снимка: pixabay.com

Всеки от нас, който работи някъде, прекарва много време на работното си място. Дори работата ни да не е обвързана със седене на едно място, все пак организираме срещи и за кратко се задържаме пред компютър в дадено помещение. За немалко хора пък превозното средство е офисът. И все пак, независимо в каква сфера работим, именно офисът е мястото, където се ражда бизнесът, посрещат се клиенти, вдъхновяват се идеи. Но защо е важно да работим в чиста среда и как да се справим с големите помещения?

Професионалните услуги за почистване на офиси набират все по-голяма популярност, достъпни са и гарантират безупречна чистота. Естествено, ако решите да наемете такава услуга, трябва да знаете какви биха били ползите за вас. Разбира се едно от най-съществените неща е  професионалната  фирмат която избираме, да извършва почистването както трябва. Плюсовете на това да позлваме тези услуги освен, че няма да се налага да купуваме почистваща техника и препарати, както и това, че може да съкратим едно перо от  счетоводното обслужване.

Няма как да не споменем и санитарните помещения. Те се ползват от много хора и почти всяка повърхност се зацапва, без дори да споменаваме за  миризмата. Освен ако не изпитвате някакъв фетиш в това да лъскате санитарен порцелан, решението е в ръцете на професионалните хигиенисти, който знаят как да се справят с тоалетните бактерии.

На трето място, ако се доверите на професионалистите, вашата визия - прозорците ще бъдат винаги изкрящи, което ще допринесе допълнително за чувството на чистота, а и за по-добрата визия пред клиентите.

Не на последно място, при избиране на почистващата фирма ще получите персонализирана  програма, която отговаря както на нуждите, така и на бюджета ви.

А ако искате да подобрите допълнително работната среда на вашите колеги, можете с малки решения да постигнете големи резултати. Едно такова решение е използването на арома лампи. Любопитен факт е, че в Япония чрез вентилационните системи се ароматизират работните помещения с лимон и розмарин, за да се подобри ефективността на служителите, особено в по-малко продуктивните следобедните часове. Естествено у нас използването на аромати се прилага повече за създаване на асоциации, а не толкова за повишаване на продуктивността. Иначе самите лапми действат доста просто. В паничката на лампата се налива малко топла вода, в която се капват капки от етерично масло  и се запалва свещ под тях. Броят на капките зависи от големината на помещението. Постепенното изпаряване на маслото и отделянето на аромата в помещението става за сметка на подгряването на водата.

Любопитно и полезно при арома лампите  е, че те могат да ни спасят и от някой вредители. Ако комарите са чести гости, няколко капки цитронела и лимонова трева във Вашата арома лампа ще ги прогони. Полезно е да знаете, че хлебарките не обичат евкалипт, а мухите - босилек. Етеричните масла от босилек, мента и розмарин пък са много подходящи за по-добра концентрация. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дори и рушащ се, този паметник е сниман и от чужденци

"Форум", 19.11.24: Шокът – дори културен, може да ни накара да се променим

Във втория ден от настоящата седмица коментаторите във "Форум" адв. Николай Хаджигенов и Светлин Желев, провокирани от водещия Константин Лавсов, обсъждаха теми, свързани с: Българското образование : STEM кабинетите – музеи или действащи хъбове в иновативните училища;  Образователни модели за пример; Мотивация, подходи, надежди..

публикувано на 19.11.24 в 18:45

Малки и големи ученици разсъждават за бъдещето на храната и за храната на бъдещето

Храната – бъдещето, отглеждането, производството, иновациите и устойчивостта ѝ, дистрибуцията, както и хранителната култура , е във фокуса на традиционната Световната седмица на предприемачеството (от 18 до 24 ноември), която и тази година се провежда у нас със събития, организирани от Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria)...

публикувано на 19.11.24 в 17:05

Младите хора продължават да са загрижени за здравословната среда и храна в училище

Десетото издание на младежкия форум Voice It ще се проведе на 20 ноември (деня, на който е приета Конвенцията за правата на детето на ООН) под наслов "Здрави в училище" , съобщиха организаторите от Националната мрежа за децата (НМД). По традиция фокусът и подтемите на форума са избрани от момчетата и момичетата в младежката мрежа..

публикувано на 19.11.24 в 16:49

Оризът на пиедестал в конференция от Седмицата на италианската кухня

Деветото издание на Седмицата на италианската кухня се отбелязва с различни инициативи от 16 до 22.ноември. Тази година събитията са под наслов "Средиземноморската диета и традиционната кухня – здраве и приемственост“ Целта е да се представи италианската кухня и традиционните ѝ корени и призната роля в средиземноморската диета, за..

публикувано на 19.11.24 в 16:26

Константин Занков: Успехът трябва да ни мотивира да развиваме туризма още повече

Настоящата година е най-успешната в историята на българския туризъм , но резултатите не бива да ни успокояват, а да ни мотивират да се развиваме и да постигаме още повече. Подемът в сектора е осезаем и това се дължи на много фактори. След ковид пандемията на хората им се пътува. Ръстът е забележим и при входящия, и при изходящия..

публикувано на 19.11.24 в 15:40

5 деца са загинали от началото на годината при инциденти с тротинетки или мотопеди

Все повече деца загиват на пътя, докато карат тротинетки, велосипеди, мотопеди и други.  Това каза заместник-началникът на отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" Мария Ботева.  Според статистиката от началото на годината до 15 ноември загиналите деца при такива инцидента са пет, докато за същия период на 2023 г. техният брой е..

публикувано на 19.11.24 в 15:32

13-о издание на годишните награди "Валя Крушкина - журналистика за хората"

53 номинации и 127 журналистически материала са получени в тринадесетото поредно издание на конкурса “Валя Крушкина – журналистика за хората“, чиято мисия е да награждава талантливи хора в журналистиката. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Основният организатор на конкурса, представител на фондация “Граждански..

публикувано на 19.11.24 в 15:16