Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Спасов спечели първото място в състезанието по планинско бягане "Витоша рън"

Снимка: архив

Победителят от "Обиколката на Витоша" Александър Спасов спечели първото място и в състезанието по планинско бягане "Витоша рън". При жените първа на финала по 18-километровото трасе достигна Мая Недялкова. Това съобщи за "Хоризонт" Петър Панков, председател на Сдружение Маратон - организатор на състезанието:

"На старта се явиха 306 души, които тръгнаха да се изкачват от НДК до Черни връх по 18-километровата дистанция  с денивелация 1732 метра. Тази проява се провежда за 12-ти път в деня, в който преди 123 години Алеко Константинов е организирал 300 души да се изкачат на Черни връх и това е празникът на туризма".

Вторият маршрут, който участниците преминават, е с дължина 4 км - от  Голи връх до Черни връх.

С още две събития на Витоша днес отбелязват 123 години от началото на организираното туристическо движение в България - национален туристически събор и масово изкачване на Черни връх. В ранния следобед пък ще бъде открит първият построен наново заслон от близо половин век насам. Той се намира в местността „Три кладенци“ по пътеката между Черни връх и Златни мостове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.