Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва като министри

Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва като министри.
Снимка: БГНЕС

Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва като министри съответно на транспорта, на регионалното развитие и на МВР и подписаха клетвените листове.

До избора им се стигна след тричасови дебати в пленарната зала.

Новоизбраният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков обяви от трибуната на парламента своя ангажимент.

„Да се опитам всички скептични усещания за усвояването на ресурси и процедури да получат своите структурни и формални гаранции за законосъобразност и ефективност“.

Новоизбраният министър на регионалното развитие Петя Аврамова не изключи вероятността досегашният министър Николай Нанков да поеме заместник-министерския пост.

"За мен е ценна неговата подкрепа и в законодателната власт. За мен би била ценна и подкрепата, ако той е в екипа на Министерството на регионалното развитие. Ще разчитам на неговия опит, на неговите знания. Той беше подкрепен от много кметове от всички политически сили в България, които оцениха знанията и опита му. Нека да вляза в министерството, нека се запозная със състава на министерството, нека се запозная в детайли с работата в министерството и тогава можем да говорим конкретно", коментира Аврамова.

Новоизбраният министър на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че в работата си на поста ще разчита на подкрепата на досегашния титуляр на поста Валентин Радев, който се връща в Народното събрание. На церемония по предаването на властта в МВР Маринов заяви: 

„Реформи трябва да има и ще продължи да има. Смятам, че основната реформа - по отношение на административната реформа, е направена. В момента трябва да продължим укрепването на системата, гарантиране на спокойствие - спокойствие в добрия смисъл на думата, на професионалната структура, за да може да изпълнява своите задължения. Аз, като министър, и кабинетът, който ще ме подпомага, да осигурим всички средства. Това са технологично обезпечаване и кадрово обезпечаване“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.