Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният театър „Стефан Македонски“ откри празнично сезон 2018/2019

През 2018 г. честваме 100-годишнината от създаването на българския професионален оперетен театър. Тази златна година е втъкана в два празнични сезона – 2017/2018 и 2018/2019.

По традиция, в навечерието на Деня на музиката 1-и октомври НМТ „Стефан Македонски“ откри новия сезон с чаша шампанско и концерт-спектакъл „Празник на оперетата и мюзикъла“. Поради големия зрителски интерес тази пъстра и бляскава програма от най-популярните и обичани арии и ансамбли из оперети и мюзикъли ще бъде повторена на 3-и ноември. Сред най-големите акценти през новия сезон ще бъде първата постановка в България на мюзикъла „Фантомът на операта“ от Ендрю Лойд Уебър. В звуковия файл чуйте повече за предстоящите събития от интервюто с директорката на НМТ „Стефан Македонски“ Марияна Арсенова в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“.

Българското национално радио Ви дава шанс да бъдете сред публиката на „Празника на оперетата и мюзикъла“ на 3-и ноември или на един от последните три спектакъла на мюзикъла „Булевардът на залеза“ на 9-и, 10-и и 11-и ноември в НМТ "Стефан Македонски" с билети – подарък от „Каста дива“. Можете да участвате в томболата като ни пишете на електронната поща castadiva@bnr.bg до 20-и октомври. Пожелаваме ви късмет!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.