Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на енергетиката ще се включи в преговорите между "Газпром" и "Булгаргаз"

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

Страната ни се подготвя за предстоящите преговори за цената на природния газ с участие на ресорния министър. Това съобщи в парламента министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя обясни, че между двете газови компании  "Газпром" и "Булгаргаз" вече са подписани две допълнителни споразумения, които дават възможност за бъдещи преговори. Петкова посочи, че в момента българската компания подготвя анализ:

"Колегите от "Булгаргаз" готвят информация, готвят анализ, този анализ ще бъде много обстойно разгледан, за да може ние да изградим своя позиция и своя стратегия във връзка с предстоящите преговори. Министърът на енергетиката не бяга от отговорност, когато става въпрос за такива важни въпроси, свързани с цената на природния газ. Когато се наложи, министърът ще влезе в своята роля",  каза още министърът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.