Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Атанас Сребрев: Преследвайте мечтите си с цялото си сърце

Атанас Сребрев
Снимка: www.imdb.com

Атанас Сребрев е български актьор с над 110 роли в холивудски продукции. Ако сте гледали „Да обичаш Пабло“ с Хавиер Бардем и Пенелопе Крус вероятно ви е направило впечатление, че част от филма е сниман у нас и Атанас Сребрев също участва в него. Той е и загадъчният и противоречив герой Бранко Андонов от сериала „Къде е Маги“, който сме гледали по една от телевизиите, всъщност дебютът му в български филм след натрупания солиден опит в чужди продукции. Атанас Сребрев разказа повече за кариерата и семейството си в предаването ни "Кой кой е".

За актьорската професия Атанас Сребрев мечтае от 5-ти клас, когато гледа „Междузвездни войни“. А филмовите му участие започват още като студент в НАТФИЗ. Още си спомня първия си филм „Морски тюлени 3“, в който шепа американци отиват в малка държава и спасяват целия свят. Освен таланта, голямото му предимство за чуждите филми е и перфектното владеене на английски език. Има го от времето, когато живее в САЩ. Покрай баща си, който тогава е дипломат, живее известно време в Ню Йорк, след това във Вашингтон. Още докато е там, записва и допълнителен курс в училище по драма, макар и родителите му да не са много ентусиазирани. Завършва по-рано в училище, връща се в България и по съвет на близките си записва Английска филология. Прекъсва още на първата година и в крайна сметка се озовава в НАТФИЗ, а оттогава досега е сред предпочитаните български актьори, които снимат за Холивуд.

Другото, в което е добър, е дублажът и озвучаването на реклами. Той е глас в много от популярните анимации напоследък:

Озвучавам много роли в анимационни продукции. В "Лего Батман" озвучих Батман съвсем наскоро, в "Бебе бос" озвучавах бащата, участвам и в "Смелата Ваяна". Още от 1998-а година едно от първите неща, което озвучавах, беше "Принцът на Египет".

Освен ролите в киното, основните му роли в живота са на баща на три деца - двама сина и една дъщеря. Съпругата му Галина Сребрева също е човек на изкуство - преподавател в НУТИ, художествен ръководител на профил „Модерен танц“. Двете му момчета Самуил и Михаил също са увлечени от киното и вече имат опит в дублажа в „Ледена епоха“ и „Мечо Пух“:

Аз не насочвам. Моята задача и моят дълг е да ги подкрепям в техните начинания, в техните стремежи и желания. Това, което най-много искам за тях, и съм им го казвал много пъти, е да имат мечти, да повярват в тях и да ги преследват с цялото си сърце. Вярвам, че пътят може да е много труден, но знам, че човек трябва да си избере пътя и може да бъде истински щастлив, само ако наистина го следва и преследва това, за което мечтае.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мюзикъл и съвременен танц - акценти във Фестивала на Музикалния театър

Първият „Софийски фестивал на Музикалния театър“ започва в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“ на 25 юни от 20.00 часа с концерт-спектакъла „Една вечер с хитовете на Бродуей“ . Звездите на Музикалния театър ще изпълнят популярни мелодии от хитовите мюзикъли: "Кабаре", "Котки", "Чикаго", "Фантомът на операта", "Мис Сайгон", "Сънсет..

публикувано на 24.06.21 в 19:14

Конкурсите и победителите

„Ако можеш да посрещнеш Триумфа и Нещастието, но да можеш да се отнесеш по еднакъв начин с тези натрапници“ (Р. Киплинг) ✅ Познавате ли усещането да изрекат тържествено името ви от сцената като победител на церемония по връчването на награди? ✅ Откъде идва мотивацията за участие в конкурсни формати? ✅ Подготовката, емоцията, вълнението… ✅..

публикувано на 24.06.21 в 19:00

Хибридният начин на работа е за предпочитане пред "хоумофис"

Първоначалният ентусиазъм при въвеждане на работата от вкъщи вече не е същият. Преди пандемията някои вид дейности хората на са си и представяли, че ще могат да ги осъществяват дистанционно. При много работници и служители се е върнало желанието за връщане на работното място – било поради разочарование, било поради неспособност за баланс..

публикувано на 24.06.21 в 16:57

НБУ отвори арт и информационен център на софийската ул. "Раковски"

Нов български университет отваря новото модерно пространство, в което ще се популяризира издателската дейност на висшето училище, работата на студентите и преподавателите от програмите по изкуства и ще е привлекателна пресечна точка за бъдещите кандидат-студенти. Мястото е наречено „НБУ в ЦентърА“. То ще има три основни функции, обясни..

публикувано на 24.06.21 в 16:45

Идеи от Камарата на архитектите за още по-добро обучение на студентите по специалността

Камарата на архитектите в България (КАБ) започва нормативни промени за повишаване качеството на архитектурното образование . Идеята е при облекчени условия за прием по специалността да се повишат изискванията към студентите по време на самото обучение. Целта е университетите да създават висококвалифицирани специалисти, които да допринасят..

публикувано на 24.06.21 в 15:45

Проектът "Климатични герои" насърчава младите хора да се грижат за опазването на планетата

Интересните ни срещи със специални гости продължават. Срещаме ви с Виктория Табакова , координатор „Младежка ангажираност“ към WWF – България, които тръгват по следите на климатичните герои на нашето време, водени от взаимния порив  те да ги открият, но и героите да ги намерят. Накратко, какво и кого представлява WWF : WWF e Международна..

публикувано на 24.06.21 в 14:43

Откриват лабораторен коплекс за продукти от български растения

Нов лабораторен комплекс се открива към департамент „Биоактивност на продукти“ в Биологическия факултет , съобщиха за Радио София от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Проектът е с европейско финансиране чрез Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” на обща стойност близо 24 млн. лева, от които над 20,2 милиона..

публикувано на 24.06.21 в 14:37