Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от турнето на Софийската опера в Япония

От 5 до 17 октомври трупата на Софийската национална опера и балет осъществи седмото си успешно турне в Япония със спектакли на оперите „Кармен“ от Бизе и „Турандот“ от Пучини.

„Истински се забавлявах. Гледах за първи път спектакъл на Софийската опера преди 14 години и се възхитих. Вашата „Кармен“ е фантастична, уникална! Оркестърът, певците – ненадминати са! Затова си облякох специално кимоно от чиста коприна...

СнимкаПоздравление за успеха ви! Бяхте страхотни! Много беше приятно да видим представянето ви! Винаги сме щастливи да ви видим на тази сцена! Елате отново, ще ви очакваме с нетърпение!

Днешната продукция беше впечатляваща, уникална продукция. Много се радвам, че успях да я видя! Беше много силна, ярка, много съм щастлив. Искам да Ви видя следващия път! Браво, Софийска национална опера!“ споделят зрители след спектакъла на „Кармен“ на 5 октомври в зала „Бунка Кайкан“ в Токио.

СнимкаЧуйте в звуковия файл разказа на репортера от bTV Радиана Божикова за първите спектакли в Токио от турнето на Софийската опера в страната на Изгряващото слънце – в интервю в предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.